Lavinia și Marius au pus bazele primei școli de folclor – Școala Zorilă!
Comorile trecutului înfrumusețează astăzi prezentul prin darul primit din moși... Citește mai mult →
Descoperă activități, oameni și instrumente din folclorul românesc.
Îi așteptăm pe toți cei cu sete de folclor la cursurile interactive ale școlii. Ne propunem să educăm noua generație de artiști folcloriști ai României.
Fie că alegi să înveți un instrument sau îți dorești o carieră în folclor, vei învăța de la cei mai devotați profesori artiști.
Descoperă activități, oameni și instrumente din folclorul românesc.
Îi așteptăm pe toți cei cu sete de folclor la cursurile interactive ale școlii. Ne propunem să educăm noua generație de artiști folcloriști ai României.
Fie că alegi să înveți un instrument sau îți dorești o carieră în folclor, vei învăța de la cei mai devotați profesori artiști.
2023 - 2024
Cu o abordare modernă si interactivă, aducem folclorul în inima tinerei generații.
Comorile trecutului înfrumusețează astăzi prezentul prin darul primit din moși... Citește mai mult →
Marius Zorilă, co-fondatorul Școlii Zorilă, răspunde celor mai des întâlnite... Citește mai mult →
”Bucățile de folclor sunt giuvaieruri în sine, capodopere definite, de... Citește mai mult →
Bun venit la
ȘCOALA DE FOLCLOR ZORILĂ
– proiectul nostru educațional de suflet și unic în peisajul românesc.
Viziunea noastră se distinge nu doar prin initiațivă și direcție, ci și prin metoda de predare. Pregătim artiști și ducem cultura folclorului mai departe! Mulțumim că ne-ați ales.
Cunoștințele de o valoare inestimabilă sunt transmise copiilor printr-o abordare modernă, puternic interactivă, astfel încât nu doar să capteze atenția copiilor, ci și să le suscite interesul pentru moștenirea culturală reprezentată de folclorul românesc.
În cadrul cursurilor teoretice și practice le vom vorbi elevilor despre rădăcinile și identitatea noastră culturală, despre tradiții și obiceiuri românești vechi de sute de ani. Elevii vor învăța folclor și tradiție, într-un cadru actual, vor interacționa direct cu reprezentanți ai folclorului și vor face primii pași în a deveni ei înșiși artiști populari.
Absolventă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, sectia canto classic, Lavinia Goste iubește muzica în special folclorul românesc pentru că vine chiar din inima lui, din Codrii Sătmarului.
Lucru care, pe lângă talentul ei nativ, o face să abordeze cântecul popular cu o sensibilitate aparte, respectându-i filonul autentic.
Lavinia este laureată a celor mai importante festivaluri de profil din țară. Prestigioasele premii care i-au fost acordate reprezintă, o dată în plus, o recunoaștere a talentului său, precum și o validare a discursului său muzical impecabil.
Interpretarea mereu invingătoare, tonul amplu și generos , impresionanta stăpânire a tehnicii vocale sunt doar câteva dintre abilitățile care o recomandă pe Lavinia ca una dintre vocile care, fără îndoială, vor marca istoria cântecului popular românesc!
Alături de Orchestra Națională Valahia, in cadrul concertelor Silent Night, Lavinia a reânceput să cânte muzică clasică, și muzică pop, îmbinându-le perfect pe amândouă, dovedind încă o dată talentul ei deosebit.
Absolvent al Universității de Muzică din București, secția interpretare muzicala si ofiter/lector la Școala Militară de Muzică din Bucuresti, Marius Zorilă , reușește după o carieră minunată ca solist-violonist, performanța de a deveni cel mai tânăr dirijor din peisajul autohton – pe langa a fi și un instrumentist matur și un orchestrator expresiv, profesor și compozitor.
Susține acompaniamentul la cele mai importante festivaluri de folclor din țară, punând în scenă nu doar folclor național, ci și internațional – proiect original, ambițios și de anvergură!
Marius Zorilă este unul dintre cei mai talentati violoniști si dirijori. Este un fapt dovedit de zecile sau chiar sutele de spectacole la care a participat ca solist instrumentist, dirijor orchestrator sau șef de orchestră.
Talentul nativ excepțional al tânărului violonist a fost susținut și pus în valoare și de calitatea excelentă a prestației artistice dirijorale.
Ca dirijor, Marius Zorilă se mișcă într-un ritm alert, legând abil surse tradiționale românești de experiențe trăite creator în muzica instrumentală ca violonist. Totul curge ușor, cu o naturalețe vădită și cu firescul determinat de harul primit de la Divinitate. Virtuozitatea sa prodigioasă stârnește curiozitatea și nimeni nu rămâne indiferent ascultându-l.
Nu suntem doar o școală. Suntem locul în care tradiția trecutului întâlnește agilitatea prezentului. Cu poftă de folclor, ne-am propus să inspirăm, educăm și creștem o nouă generație de artiști folcloriști ai României.
ZORILĂ | Școala de Folclor și Educație Muzicală
Termeni și condiții © 2024 Toate drepturile rezervate.