Ștefan Voinic

La 5 ani descoperă dragostea pentru muzică.

Cu o experiență ce îl plasează astăzi în fruntea muzicienilor de renume, Ștefan Voinic se remarcă prin talentul său autentic și pasiunea sa atât pentru clarinet, cât și pentru blockflute. 

A cunoscut succesul alături de mari artiști și a dăruit lumii talentul său pe cele mai mari scene din lume. 

Studiul intens al clarinetului, dragostea pentru blockflute și bogata experiență instrumentală sunt completate de dorința de a oferi și altora învățăturile și cunoștințele sale cultivate de-a lungul acestor ani bogați în muzică și frumos. 

Printre concertele de renume în care acesta și-a făcut talentul auzit se numără: Festivalul “Young Euro Classic” , Konzerthaus, Berlin, Festivalul “Super Cello”, Beijing și Festivalul “George Enescu”, București. 

Cunoaște-ți profesorul.

Voinic Ștefan s-a născut în Râmnicu Vâlcea. A descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de 5 ani, urmând cursurile de muzică al Liceul de Arte “Victor Giuleanu” . Face cunoștință cu instrumentul ce avea să îl poarte pe cele mai mari scene – clarinetul. La vârsta de 10 ani a început studiul acestuia la clasa domnului profesor Cristian Modrescu. În anul 2012 devine admin la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa de clarinet a domnului profesor Emil Vișenescu. Tot în acel an, devine membrul Orchestrei Române de Tineret, susținând numeroase concerte sub bagheta maeștrilor: Cristian Măcelaru și Cristian Mandeal. 

Sub îndrumarea domnului profesor Emil Vișenescu, este invitat să susțină, în calitate de substitut, concerte în cadrul orchestrei Filarmonicii “George Enescu”.

De-a lungul anilor a urmat o serie de master class-uri cu diferite personalități ale domeniului muzical, printre care se numără: Chris Richards, prim clarinetist la „London Symphony Orchestra” , Georg Hamann, profesor al Universității de muzică din Viena , Fabio di Casola și Nicola Jürgensen, Stutgart.

In 2014, timp de doi ani este colaborator permanent în cadrul orchestrei Teatrului de Operetă și Musical “Ion Dacian”. În
următorul an este laureat al Concursului
International de Interpretare Muzicală “Lions”. Din 2016 începe o frumoasă colaborare alături de orchestra ” Camerata Regala”. În anul 2018 obține postul de artist instrumentist în cadrul Orchestrei de Camera Radio.

ÎNVAȚĂ SĂ CÂNȚI LA CLARINET!

Clarinetul produce o gamă largă de sunete și se regăsește în aproape fiecare gen muzical. Studiul clarinetului dezvoltă creativitatea, memoria, eficientizează activitatea cortexului cerebral și oferă un mai bun control asupra emoțiilor distructive.

ÎNVAȚĂ SĂ CÂNȚI LA BLOCKFLUTE!

Blockflute, cunoscut și ca flautul dulce sau flautul drept este un instrumentul de suflat cu sunetul cel mai apropiat de vocea umană.

2023 - 2024

Cu o abordare modernă si interactivă, aducem folclorul în inima tinerei generații.

Ultimele noutăți

CONTACT

  • Strada Aviator Mircea Zorileanu, nr. 39. Sector 1, Bucuresti.
  • +4 0754 867 400
  • contact@scoalazorila.ro