Lavinia Goste

Fondatorul Școlii Zorilă

Lavinia Goste este una dintre cele mai îndrăgite interprete de folclor și considerată una dintre vocile de referință care promovează la nivelul cel mai înalt folclorul. Cu un timbru vocal excepțional, poate trece cu ușurință de la piese tradiționale românești la piese canto clasic sau la romanțe, ajungând prin multă muncă un etalon în muzica populară și un artist desăvârșit. 

Lavinia este laureată a celor mai importante festivaluri de profil din țară. Prestigioasele premii care i-au fost acordate reprezintă, odată în plus, o recunoaștere a talentului său, precum și o validare a discursului său muzical impecabil.

Interpretarea mereu învingătoare, tonul amplu și  generos, impresionanta stăpânire a tehnicii vocale sunt doar câteva dintre abilitățile care o recomandă pe Lavinia ca una dintre vocile care, fără îndoială, vor marca istoria cântecului popular românesc!

În 2015, pune bazele Școlii Zorilă prin dezvoltarea proiectului “Fabrica de Folclor”. 

Cunoaște-ți profesorul.

Născută la Satu Mare în 1984, Lavinia a urmat cursurile Liceului de Artă “Aurel Popp” – secțiunea canto clasic, iar în anul 2007, a absolvit Academia de muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca – secțiunea canto. A ales să-și reprezinte rădăcinile și neamul prin folclor, dintr-o nemăsurată iubire de semeni. Spune despre sine că se inspiră de la sursă, unde tradiția este încă bine conservată iar “oamenii calzi și buni”.

Încă din liceu, culege melodii din satele codrenești Corund și Cuta, zonă de baștină a părinților ei, unde tradiția este încă bine conservată. Lavinia face parte din acei oameni care știu și simt încă din primii ani de viață care le este destinul.

Interpreta s-a lansat pe piața muzicală odată cu obținerea premiului I la festivalul “Vară, vară, primăvară” din Sibiu și a Marelui Premiu “Maria Lătărețu” de la Târgu Jiu.

Lavinia Goste iubește muzica în special folclorul românesc pentru că vine chiar din inima lui, din Codrii Sătmarului. Pornind de la materialele etnografice și folclorice existente, Lavinia, ca un veritabil culegător de folclor, le-a îmbogățit cu texte păstrate de bătrânii satului, dându-le o aură modernă dar păstrând filonul autentic tradițional.  Astfel, contribuie la paginile moderne ale istoriei folclorului românesc.

ÎNVAȚĂ DE LA ARTIST
CUM SĂ DEVII ARTIST.

Cursul se adresează cântăreților și persoanelor care doresc să-și îmbunătățească prestarea scenică și abilitățile de cântat.

2023 - 2024

Cu o abordare modernă si interactivă, aducem folclorul în inima tinerei generații.

Ultimele noutăți
CONTACT
  • Strada Aviator Mircea Zorileanu, nr. 39. Sector 1, Bucuresti.
  • +4 0754 867 400
  • contact@scoalazorila.ro