Măsuri de prevenție împotriva Coronavirus

Pregătirile pentru sezonul Back to School din acest an impun respectarea unor norme și responsabilități suplimentare.

În contextul actual, educatorii, oficialii din domeniul sănătății publice și părinții sunt nevoiți să echilibreze reducerea răspândirea coronavirusului cu dorința de a atrage elevii în medii de învățare mai productive.

Prima prioritate a fiecărui sistem școlar reprezintă reducerea ratelor de transmitere a virusului și protejarea sănătății și siguranței elevilor și a personalului.

Liderii de sistem la nivel național și local trebuie să adapteze strategiile pentru a reflecta nivelul de transmitere în colectivitate. Într-o pandemie aflată în mișcare rapidă, măsurile de prevenție trebuie adaptate unor circumstanțe în care situația actuală poate suferi modificări și se poate schimbă săptămânal, chiar și în țările cu număr scăzut de cazuri. Vigilența poate fi cheia pentru a preveni o creștere bruscă și neașteptată a numărului infectărilor cu noul coronavirus.

În momentul de față, în unele părți ale Europei, multe școli intenționează să reia predarea tuturor elevilor cu normă întreagă în clasă. În România sunt trei scenarii, în funcție de evoluția virusului, vom afla pe ce variantă vom merge.

Situația în care ne aflăm ne dezvoltă instinctul de supraviețuire și ne amintește că prevenția și atenția la igienizare și dezinfectare sunt importante. Teama cu care ne confruntăm zilnic ne face să devenim mai vigilenți și mai precauți. Sistemul de învățământ din România impune reguli de distanțare socială și în cazul elevilor, însă pentru copiii aflați în perioada de formare este important să mențină activ contactul cu prietenii, colegii, profesorii. Acest lucru contribuie la dezvoltarea lor emoțională și socială, ca viitor adulți în societate.

Echipa Școlii Zorilă este pregătită să le ofere copiilor educație muzicală și deschidere către un nou orizont artistic și plin de creativitate, cu accent pe dezvoltarea personală a acestora. Orice activitate pe care o desfășoară un copil în afara programei școlare trebuie să-i ofere o perspectivă pozitivă asupra vieții și să-i influențeze într-un mod constructiv și productiv deciziile viitoare, indiferent de meseria pe care și-o alege.

”Suntem pregătiți ca pe data de 14 septembrie să deschidem porțile în cele mai bune condiții.”, spune Lavinia Goste.

Măsuri de prevenție luate împotriva răspândirii Coronavirus:

  1. Majoritatea cursurilor ȘCOLII ZORILĂ sunt 1:1, orele se desfășoară în săli de clasă deschise și spațioase, dispunem de un număr mare de săli și am luat toate măsurile de prevenție.
  2. Toate sălile Școlii Zorilă sunt marcate pe podea cu indicatoare, astfel ca fiecare cursant va sta, în timpul cursului în locul indicat, la o distanță de minim 1,5m față de celelalte persoane din jur.
  3. Cursurile de grup (grup vocal; dans popular și mișcare scenică) se vor desfășura în sala mare a Școlii Zorilă, care poate acomoda maxim 8 persoane, cu distanțare de 1,5m.
  4. Cursurile de pian, vioară, acordeon și țambal se vor desfășura individual, în format de 1-1, în săli suficient de mari care permit o distanță minimă de 2m între cursant și profesor. Atât profesorul, cât și cursantul vor purta mască pe toată perioada desfășurării cursului și până la părăsirea incintei.
  5. Cursurile de canto, blockflute, nai, saxofon, clarinet și trompetă se vor desfășura tot în format individual, de 1-1, în săli dotate cu un perete despărțitor de Plexiglas. În aceste săli, cursanții nu vor fi nevoiți să poarte mască de protecție.
  6. Școala este dotată cu dezinfectant, atât la intrare, cât și în fiecare sală de curs. Tot la intrarea în incinta școlii, cursanții vor găsi botoși de protecție de unică folosință și covor dezinfectant, li se va lua temperatura și vor fi rugați să completeze o declarație pe proprie răspundere care să ateste că persoana în cauză nu reprezintă un pericol de răspândire a virusului.
  7. Toți cursanții vor fi rugați să vină la cursuri cu mască. Accesul în incinta școlii fără mască de protecție va fi strict interzis. Cursanții care vor desfăsura cursurile în sălile dotate cu perete de Plexiglas vor fi rugați să nu-și dea masca jos până nu ajung în sala de curs.
  8. Din motive de igienă, cursanții la blockflute, nai, saxofon și trompetă vor fi rugați să vină la cursuri cu instrumentele proprii. Restul instrumentelor (pian, vioară, acordeon și țambal) vor fi puse la dispoziție de Școala Zorilă și vor fi dezinfectate după fiecare curs în parte.
  9. După fiecare curs se va lua o pauză de 15 minute, timp în care sălile vor fi aerisite și dezinfectate. Seara, după încheierea cursurilor, toate sălile vor fi dezinfectate cu câte o lampă UV de dezinfecție.
  10. Înainte de începerea cursurilor, toți profesorii școlii vor efectua testul PCR pentru diagnosticarea COVID, pentru a ne asigura că niciunul dintre cursanți nu este în pericol de a fi infectat în incinta școlii. De asemenea, după fiecare curs, profesorii iși vor schimba masca de protecție.

”Să deschizi o școală în timpul pandemiei este o încercare și o adevărată provocare. Talentul și dragostea pentru muzică și ceea ce facem ne-a motivat să deschidem porțile acestui loc dedicat celor care iubesc muzica și folclorul, mărturisește Lavinia. Ne dorim să insuflăm viitoarelor generații dragostea pentru cânt românesc și muzică și să aducem o contribuție majoră în educarea acestui sector, începând de la cel mai mic elev până la cel mai mare.”

 

ASIGURĂM ELEVILOR
UN SPAȚIU SIGUR DE DESFĂȘURARE
A CURSURILOR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2023 - 2024

Cu o abordare modernă si interactivă, aducem folclorul în inima tinerei generații.

Ultimele noutăți
CONTACT
  • Strada Aviator Mircea Zorileanu, nr. 39. Sector 1, Bucuresti.
  • +4 0754 867 400
  • contact@scoalazorila.ro