Zorilă – Școala de folclor și educație muzicală

”Bucățile de folclor sunt giuvaieruri în sine, capodopere definite, de sine stătătoare, care trebuiesc respectate în candoarea și curățenia lor întreagă.” – George Enescu

Școala Zorilă reprezintă un proiect de dezvoltare și creștere armonioasă dedicat copiilor. În cadrul școlii, profesorii cu o experiență vastă pe scena folclorului românesc şi în muzica clasică, îi sprijină şi încurajează pe cei mici să se formeze, contribuind major la dezvoltarea personală.Școala Zorilă și-a fixat o țintă practică, anume aceea de a-i uni pe elevi într-un grup vocal, respectiv orchestră, sprijinindu-i corect în pașii către muzica populară.

Din dragoste pentru folclor, Lavinia Goste și Marius Zorilă înființează Școala de folclor și educație muzicală.

Cântăm românește! Păstrăm tradiția și o revalorificăm!

 • Ne propunem un contact interactiv cu folclorul, tradițiile şi muzica populară românească, pentru a-i face pe participanţi să înţeleagă bogăţia culturii româneşti, atelierele fiind un mijloc de revitalizare, de păstrare şi menţinere a culturii populare.
 • Ne propunem să revitalizăm folclorul românesc, iar principala metoda de a realiza acest scop este prezentarea lui direct către generațiile care reprezintă viitorul poporului român: copiii.

Creionăm noua generație de artiști.

Nu suntem doar o școală. Suntem locul în care tradiția întâlnește prezentul în cele mai frumoase forme. Cultivăm cu măiestrie comorile trecutului și le valorificăm prin arta populară muzicală ce astăzi ne mângâie sufletul. Nu suntem doar o școală. Suntem locul în care cele mai tinere generații primesc moștenirea culturală care definește poporul român. Nu suntem doar o școală. Printr-o abordare modernă și interactivă, aducem folclorul în inima tinerei generații. Cultivăm obiceiuri și tradiții și îi înzestrăm pe tineri cu moștenirea culturală reprezentată de folclorul românesc.

Copiii sunt ca niște mlădițe și trebuie ghidați pentru a crește puternici și trainici. Încercăm să construim caractere, să le prezentăm copiilor trecutul ca să își poată desena viitorul.” spune Lavinia.

Păstrăm valorile trecutului intacte și ducem tradiția mai departe. Ne adresăm iubitorilor de artă, iubitorilor de muzică, iubitorilor de frumos. Aducem cântul popular în actualitate și desenăm tabloul urban cu portative, note muzicale și tonalități.Ne propunem să aducem un strop de magie în prezentul nostru, prin revalorificarea folclorului și a muzicii populare. Din miez de zi în miez de noapte, din trecut în actualitate. Revalorificăm folclorul. Aducem un plus de cultură și îmbrăcăm frumos peisajul modern cu datini, cântece și aspirație către autenticitate. Tradiția de ieri este viitorul de mâine.

 
Școala Zorilă – locul unde orice talent trebuie cultivat, șlefuit și fructificat. Învățăm și aprofundăm:
 • Folclor și mișcarea scenică
 • Instrumente traditionale: nai, caval, fluier.
 • Vioară
 • Țambal
 • Acordeon
 • Pian
 • Instrumente de suflat: Clarinet, Saxofon, Trompetă.

Un strop de folclor într-un haos organizat. 

Te așteptăm la Școala Zorilă

Comments are closed.

2023 - 2024

Cu o abordare modernă si interactivă, aducem folclorul în inima tinerei generații.

Ultimele noutăți
CONTACT
 • Strada Aviator Mircea Zorileanu, nr. 39. Sector 1, Bucuresti.
 • +4 0754 867 400
 • contact@scoalazorila.ro