Lavinia și Marius au pus bazele primei școli de folclor – Școala Zorilă!
Comorile trecutului înfrumusețează astăzi prezentul prin darul primit din moși... Citește mai mult →
Descoperă activități, oameni și instrumente din folclorul românesc.
Îi așteptăm pe toți cei cu sete de folclor la cursurile interactive ale școlii. Ne propunem să educăm noua generație de artiști folcloriști ai României.
Fie că alegi să înveți un instrument sau îți dorești o carieră în folclor, vei învăța de la cei mai devotați profesori artiști.
Descoperă activități, oameni și instrumente din folclorul românesc.
Îi așteptăm pe toți cei cu sete de folclor la cursurile interactive ale școlii. Ne propunem să educăm noua generație de artiști folcloriști ai României.
Fie că alegi să înveți un instrument sau îți dorești o carieră în folclor, vei învăța de la cei mai devotați profesori artiști.
Date created
July 8, 2020
Last updated
February 6, 2023
50 min / lecție
cursuri de grup
cognitive și de coordonare
Fluier, cunoscut și ca flautul dulce sau flautul drept este un instrumentul de suflat cu sunetul cel mai apropiat de vocea umană.
Flautul (dulce) este unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale. De exemplu, acestea erau făcute din oase goale în timpurile preistorice. Recorderul a fost unul dintre cele mai importante instrumente din lemn încă din secolul al XIV-lea. În această fază incipientă, au fost dezvoltate diferite gropi ale recorderelor. Instrumentele cu un sunet deosebit de profund au devenit foarte lungi. Cea mai lung flaut de contrabas poate fi vizualizată în Verona la Museo Civico și are o lungime de 2,85 metri.
A fost un instrument deosebit de popular în Renaștere și Baroc. Continuă să fie popular în școli datorită simplității în folosire. A fost folosit în mari compoziții de Haendel, Bach, Telemann etc. alături de clavecin.
Vom începe cursul prin realizarea unui sondaj asupra cunoștințelor și aptitudinilor elevului.
Organizarea clasei:
Cunoștințele și abilitățile se vor consolida prin interpretarea publică – colocvii tehnice, concertele școlii, concursuri și examene – în cadrul cărora cursanții sunt ascultați nu numai de profesori, dar și de colegi.
Acest curs de grup te învață rapid și ușor bazele instrumentului astfel încât să redai primele melodii după un timp scurt.
Cunoaște tainele muzicii.
Cântecele și exercițiile alternează și sunt structurate în funcție de grupele de vârstă.
Grupele vor fi formate din maxim 10 – 12 persoane.
La cerere, studiul acestui instrument poate fi individual.
GRUPE DE STUDIU:
Durata unui curs este de 50 de minute. La cerere, cursul se poate realiza și individual.
Abonamentele achiziționate sunt valabile timp de 30 zile.
Instrumentul Fluier este ușor de învățat și unul dintre cele mai populare instrumente pentru copii.
Cu acest instrument puteți reda primele melodii după un timp scurt. Bazele sunt explicate rapid și ușor. Apoi încep primele melodii. Cântecele și exercițiile alternează și sunt structurate în funcție de vârstă.
Jocul de înregistrare nu este benefic doar pentru cei care doresc să învețe să cânte flautul mai târziu în viață. De asemenea, oferă competențe importante care sunt utilizate în alte domenii ale vieții. De exemplu, copiii își pot dezvolta abilitățile motorii și de coordonare. În plus, ajută, susține dezvoltării cognitive. Acestea sunt importante pentru o sănătate mentală bună. De asemenea, sunt dobândite abilități de comunicare. Un alt avantaj este că copilul învață să coordoneze degetele, limba și respirația – toate cele trei lucruri simultan – să cânte melodii.
Aceasta nu este doar o abilitate pe care copiii o pot folosi pentru a învăța bine orice viitor instrument de suflat. Acest lucru are, de asemenea, un efect pozitiv asupra funcției creierului copilului tău.
Descoperă cel mai mic instrument care generează sunetele cele mai înalte. Alege cursul interactiv de studiu al viorii la Școala Zorilă.
Descoperă instrumentul capabil să emită simultan și melodia și acompaniamentul. Alege cursul interactiv de studiu al acordeonului la Școala zorilă.
Comorile trecutului înfrumusețează astăzi prezentul prin darul primit din moși... Citește mai mult →
În spațiul autohton, autenticitatea și frumosul sunt redate prin sunetul... Citește mai mult →
Marius Zorilă, co-fondatorul Școlii Zorilă, răspunde celor mai des întâlnite... Citește mai mult →
Nu suntem doar o școală. Suntem locul în care tradiția trecutului întâlnește agilitatea prezentului. Cu poftă de folclor, ne-am propus să inspirăm, educăm și creștem o nouă generație de artiști folcloriști ai României.
ZORILĂ | Școala de Folclor și Educație Muzicală
Termeni și condiții © 2023 Toate drepturile rezervate.